Op deze onderdelen zijn in het juryrapport positieve punten en aanmoedigingen benoemd. Doorslaggevend bij de toekenning van de Fair Trade titel is geweest dat er in het afgelopen schooljaar ook activiteiten in het onderwijs hebben plaats gevonden en om dit ook jaarlijks te laten plaats vinden: een lesblok gewijd aan Fair Trade in het 2e leerjaar en het Yes project ‘Jong ondernemen’ in vmbo-3. De enthousiaste inzet van Samira Dibi heeft gemaakt dat dit in deze teams en samen met de medewerkers van de grond is gekomen. De Jury moedigt de school aan om de lesprogramma’s over eerlijke handel en Jong Ondernemen actueel te houden en zo nodig aan te passen.

Het gebruik van Fair Trade vond al eerder plaats (koffie, thee, sappen, wijn en sinds kort ook de eerste Fair Trade ballen) en zal binnenkort nog uitgebreid worden (suikerzakjes, koekjes e.d.) en we worden aangemoedigd om dit nog meer te doen en de werkers hierbij te betrekken. We hebben de afgelopen jaren over onze stappen op Fair Trade gebied gecommuniceerd (Werkplaatskrant, reünieboekje, infobulletin, lokale krant), maar dit zou nog meer kunnen en we worden aangemoedigd dit ook naar andere scholen uit te dragen.

Het is mooi dat wij op de Kees Boekedag deze titel kregen. Duurzaamheid met het zorgvuldig omgaan met de omgeving en het geven van eerlijke kansen aan mensen die elders in de wereld wonen past in het gedachtegoed van Kees Boeke.
Het titelbordje komt naast de receptie op de wand te hangen.

Zie ook het artikel hierover in het AD (klik)

en ook het artikel in De Vierklank (klik)