Opgroeiende jongeren hebben van alles aan hun hoofd, er komt veel op hen af en hun brein is nog in ontwikkeling.  In hun hersenpan is een grote verbouwing gaande. Hoe beïnvloedt dit hun gedrag, hun aandacht en hun motivatie? En welke invloed heeft stress daarop?

Tijdens deze avond vertelt Niki Korteweg meer over de achtergronden van het puberbrein in ontwikkeling en over wat stress doet met het brein. Natuurlijk komt ook aan bod wat jongeren kunnen doen om hun hersens weerbaar te houden en zo goed mogelijk te laten werken, en hoe wij als ouders hen daarbij kunnen ondersteunen. 

Een belangrijk aspect van de thema-avonden is de ontmoeting met andere ouders en het uitwisselen van ervaringen. Hiervoor is vanaf ca. 21.15 u ruimte in het programma, in de vorm van een workshop.  Aan het einde worden de resultaten hiervan plenair gedeeld.

Over de spreker

Dr. Niki Korteweg is wetenschapsjournalist en neurobioloog. Ze schrijft voor NRC Handelsblad / nrc.next. Haar werk is ook te vinden in bladen als Psychologie Magazine en in Science Centre NEMO. In 2017 verscheen haar boek ‘Een beter brein. Kan hersenwetenschap ons slimmer maken?’ bij Uitgeverij Atlas Contact. www.nikikorteweg.nl

 ‘Het doel der opvoeding is
elk kind helpen te worden
wat het is’ – Kees Boeke

        Dinsdagavond 28 mei 20.00 - 21.45 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur

Hand-out thema avond 9 april

Een hand-out van de thema avond van 9 april ‘De verslavende Digitale Wereld’ is te vinden op onze website: (klik hier)

Kaarten

Vanaf woensdag 15 mei kan er bij de receptie van het Voortgezet Onderwijs maximaal twee toegangskaarten per gezin opgehaald worden, bijvoorbeeld door uw kind. Voor ouders van het Basisonderwijs zijn op dezelfde datum kaarten bij het eigen secretariaat te verkrijgen. Ook kan er per mail een kaartje opgevraagd worden.
Voortgezet Onderwijs:          werkplaatsvo@wpkeesboeke.nl
Basisonderwijs:                    werkplaatsbo@wpkeesboeke.nl .

We ontmoeten je graag op 28 mei!