Deze wervelende komedie is speciaal voor ons geschreven door Hilderie Jurriëns; het is de laatste regie van Francine Jagenau – bijgestaan door Claartje van Opstal en Emanuel Schuler. Voor de muziek putte Peter Schreuder uit populaire hits van de afgelopen decennia.

Waar gaat het over:

Sjaak Spier gaat nog een ultieme poging doen, zijn vervallen theater nieuw leven in te blazen, met een musical-versie van Shakespeare-klassieker ‘Macbeth’. Subsidiëring en dus het voortbestaan van zijn theater hangen af van het succes van de voorstelling. Hiertoe heeft Sjaak zich verzekerd van de medewerking van twee coryfeeën van het Grrooote Toneel: acteur Victorio Bols en regisseur Eric Jan Waalkens. Voor de rest moet hij het doen met aankomende musical-spelers. Zijn troef is Sisi Tuinman, sterretje uit de soap ‘Leuke Dagen, Saaie Dagen’ èn bekende voetbal-vrouw.

Dat de werelden van Hoge Kunst en plat amusement niet ècht lekker mengen, is nog maar één ding; maar dat Sjaaks vrouw Betty het theater liever verpatst aan twee projectontwikkelaars, is misschien nog wel een groter gevaar. Zal Betty erin slagen de voorstelling te saboteren? Of zal het theater van Sjaak als een feniks uit zijn as herrijzen?