Het mooie van een MUN (Model United Nations) is dat het naast de politieke besluitvorming op wereldniveau inzichtelijk maken, zorgt voor verbetering van sociale skills, taalvaardigheid (alle communicatie gaat in het Engels), en het project wordt grotendeels vormgegeven en georganiseerd door ouderejaars die ervaring hebben met zelf deelnemen aan zulke projecten.

CalsMUN gebruiken wij in de debatclub als voorbereiding voor de reis naar Boedapest, waar vijfdeklassers hetzelfde model op grotere schaal meemaken tijdens de week van BIMUN. Dit jaar zal dat project plaatsvinden van 18 t/m 26 maart en dus zullen we ons binnenkort gaan focussen op de inhoudelijke standpunten van Frankrijk. Dat land zal onze delegatie daar gaan vertegenwoordigen. 

CalsMUN_2020__2_

Leuk om nog te noemen is dat we in deze editie van CalsMUN de prijs voor Best Delegate in de wacht wisten te slepen. Christiaan Verhoef (team 7) was de terechte winnaar van deze prijs, omdat hij zo actief het Russische standpunt wist te verdedigen, dat hij wel leek te zijn vergroeid met de sprekersstoel. 


Bij iedereen was duidelijk te zien dat ze inhoudelijk nieuwsgierig waren en plezier hadden met zich bewegen in de wereld van de internationale politiek. De sociale activiteiten tijdens en na de drukke vergaderingen droegen verder bij aan het plezier. Wederom een geslaagd MUN-project dus!